Прапор рятувальників відтепер буде в Гарнізонному храмі у Львові

17 вересня в Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла у Львові відбулося богослужіння з нагоди Дня рятівника.

Про це повідомили в Головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Львівській області, передає "Еспресо.Захід".

Також рятувальники Львівщини передали стяг ДСНС України у Львівській області, який розмістили в один ряд із прапорами військових та силових структур, духовну опіку над якими звершують військові капелани Львівської архиєпархії УГКЦ.

Після завершення молитви настоятель Гарнізонного храму свв. апп. Петра і Павла отець Тарас Михальчук привітав усіх рятувальників з професійним святом і побажав їм Божої допомоги та міцності під час надвідповідального служіння заради порятунку ближніх.

Зазначимо, 17 вересня в Україні відзначають День рятівника, встановлений згідно з Указом Президента від 12 вересня 2008 року.

З нагоди свята українські рятівники отримують вітання від колег, керівництва та звичайних громадян. Серед тих, хто привітав рятувальників зі святом, – прем’єр-мініст Денис Шмигаль, голова Верховної Ради Дмитро Разумков, міністр внутрішніх справ Арсен Авакова, голова ДСНС  Микола Чечоткін, головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак.