На Волині дітям з особливими потребами прикордонники подарували поні

Охоронці кордону вже декілька років опікуються дітьми, які потребують особливої уваги.

Про це повідомляє Луцький прикордонний загін, передає "Еспресо.Захід". 

Днями військовослужбовці Луцького прикордонного загону відвідали Рожищенський навчально-реабілітаційний центр. Нині в закладі перебувають 80 хлопчиків та дівчаток, вихованням яких займається персонал під керівництвом директорки закладу Тамари Сітовської.

Командир Луцького загону разом з колегами-прикордонниками доставили до закладу речі першої необхідності, серед яких: одяг, антисептики, одноразові рушники, а також солодощі та навчально-розвивальні іграшки. У співпраці з меценатами, прикордонники подарували маленьким вихованцям закладу справжнього поні.

"Уже другий рік наш заклад співпрацює з Луцьким прикордонним загоном. І сьогодні у нас відбулася чергова зустріч. Вона є особливою, тому що наші друзі подарували нашим дітям чудове поні. Це означає, що відсьогодні ми зможемо запровадити нову освітню послугу – іпотерапію. Саме іпотерапія є унікальним методом лікування й реабілітації. Вона корисна для дітей з різними психічними та фізичними порушеннями. Діти з перших хвилин полюбили цю тварину, встановили з нею контакт. Вона є спокійною та сумирною. Утримуватися поні буде в шкільній стайні. Ми, благо, маємо таку конюшню. Випасатися буде на нашому шкільному подвір’ї. Уже на два місяці ми запаслися кормами. І, знову ж таки, завдяки небайдужим людям. Я щиро дякую керівництву Луцького прикордонного загону, усім небайдужим та бажаю всім здоров’я, добра, плідної праці та успіхів у цьому нелегкому житті", – зауважила Тамара Михайлівна.