Лучани просять підтримати петицію проти закриття дитячої залізниці

Юні залізничники хочуть зберегти дитячу залізницю Луцька для місцевих мешканців і гостей.

Петицію зареєстрували 16 вересня в Єдиній системі місцевих петицій, передає "Еспресо.Захід".

"Юні залізничники, їх батьки, небайдужі жителі міста Луцька та Волинської області стурбовані новиною про закриття дитячої залізниці. Для запобігання цьому, радою юних залізничників було прийняте рішення створити інформаційні пости у офіційних групах дитячої залізниці, у соцмережах Facebook та Instagram, також на офіційному сайті, які інформують про повне закриття дитячої залізниці. Таким чином у соцмережах підтримали пости за збереження залізниці понад 200000 людей. Оскільки для містян та гостей міста Луцька це місце має культурний історичний і туристичний характер, а для юних залізничників – навчальний і розважальний. Колектив залізниці та більшість містян категорично проти закриття цього закладу, оскільки він формує не лише певну залізничну підготовку, але й має в собі певне патріотичне та спортивне виховання", – йдеться в петиції.

Автор петиції Владислав Корецький нагадує, що дитячу залізницю в Луцьку відкрили 8 листопада 1954 року. Тут здобувають позашкільну освіту діти від 10 до 18 років. Під час занять юні залізничники отримують перші знання про залізницю. Нині її відвідують понад 500 дітей з Волинської області, а щорічна кількість перевезених пасажирів сягає понад 14 тисяч осіб. Учні мають змогу відвідати з екскурсійним візитом дитячі залізниці всією України. Також юні залізничники дбають про екологію, тому щороку в них є можливість захистити проєкт на одну з екологічних тем.

Наразі петицію підтримали 65 людей із 300 необхідних, на збір підписів є два тижні.

Нагадаємо, нещодавно працівників Луцької дитячої залізниці попередили про те, щоб вони шукали роботу. Заклад позашкілля має працювати лише до 15 грудня. Нині у штаті дитячої залізниці 9 працівників. У зв’язку з карантином цього року вона не працювала.