"Червону зону" в Україні визначатимуть по-новому

Відтак, "червона зона" буде вводитися, якщо захворюваність в регіоні більш ніж у 5 разів перевищує середню по Україні.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду в середу, 16 вересня, передає "Еспресо.Захід". 

Кабмін змінив умови поділу регіонів на зони карантину. Зокрема, рішення про "червону зону" карантину ухвалюватимуть спільно державною та регіональною комісіями з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у разі завантаженості понад 75% ліжок у лікарнях протягом 5 днів підряд та перевищення середнього рівня випадків захворюваності на 100 тисяч населення за 14 днів більше, ніж у 5 разів. Посилення карантину в "червоних зонах" також визначатиметься спільним рішенням державної та регіональної комісій з питань ТЕБ та НС.

Заборонятиметься відвідування закладів освіти у всіх зонах у разі, коли на самоізоляцію відправлено більше ніж 50% класів. Також рішення про закриття шкіл в "червоній зоні" буде ухвалювати державна та регіональна комісія спільно.

Щодо "помаранчевої зони". На вході проведення заходу або на вході до закладу обов’язково встановлюються інформаційні матеріали про площу та максимально можливу кількість відвідувачів. Виключається норма про заборону перевезення в громадському транспорті при заповненості 50% сидячих місць.