Посадовець рятувальної служби у Рівному за хабарі здавав спецтехніку в оренду

Чиновник отримав 25 тис. грн неправомірної вигоди.

Про це інформує прокуратура Рівненської області, передає "Еспресо.Захід".

Сьогодні, 16 вересня, під час отримання 15 тис. грн за надання в оренду екскаватора, який належить Головному управлінню Державної служби з надзвичайних ситуацій, затримали заступника начальника загону ГУ ДСНС у Рівненській області. Перший "транш", у розмірі 10 тис. грн, він отримав 7 вересня. Нині розв’язують питання щодо повідомлення затриманому про підозру й обрання запобіжного заходу.

Слідчі встановили, що чоловік налагодив злочинний механізм систематичного вимагання та отримання неправомірної вигоди за оренду спецтехніки ДСНС.

Досудове розслідування проводять слідчі Територіального управління ДБР у Хмельницькому та співробітники ВБКОЗ УСБУ в Рівненській області. Посадовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років із конфіскацією майна.

У прокуратурі не називають імені затриманого. Проте, згідно з інформацією, розміщеною на сайті Головного управління ДСНС України у Рівненській області, заступником начальника є Олександр Мохрик. На посаді перебуває з жовтня 2014 року.