Пільговики в Чернівцях не платитимуть за проїзд у тролейбусах

Попри режим спецперевезень, сьогодні депутати Чернівецької міської ради звільнили пільгові категорії від сплати за проїзд.

Чернівчани пільгових категорій отримають змогу їздити в тролейбусі безкоштовно. Таке рішення прийняли на сесії міської ради, передає "Еспресо.Захід".

Пільговий проїзд у тролейбусах планують відновити вже 24-25 вересня після того, як виконавчий комітет прийме рішення про порядок відшкодування.

Від жовтня, навіть попри режим спецперевезень, матимуть змогу пересуватися безкоштовно такі пільгові категорії:

А ось питання про пільгові перевезення в маршрутках планують розглянути окремо.

Нагадаємо, Кабмін встановлює карантинно-обмежувальні заходи на території виникнення і поширення інфекційних хвороб та уражень людей, а постанова Уряду встановлює обмеження щодо міжміських перевезень або їх повну заборону. Тобто йдеться про можливість запровадження на відповідних територіях чи об’єктах особливих умов пересування і перевезення, а не наділення повноваженнями на скасування пільг щодо перевезення.

Наразі по всій території України запроваджено режим надзвичайної ситуації, який не варто плутати з надзвичайним станом. Тому рішення місцевих комісій з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій про скасування пільг щодо перевезення окремих категорій населення є неправомірними і підлягають скасуванню.