До змагань за посаду мера Львова доєдналася лікарка Наталія ван Доеверен

Головна лікарка Шпиталю ім. Митрополита Андрея Шептицького Наталія ван Доеверен заявила про участь у виборах на посаду голови Львівської ОТГ.

Балотуватиметься вона від політичної партії "Духовна Україна", на сторінці якої опублікували відповідне відеозвернення.

Наталія ван Доеверен – лікарка вищої кваліфікаційної категорії, доктор філософії. Із 2011-го була заступницею головного лікаря з медичної частини у Львівській обласній клінічній лікарні. У 2017 році вона звільнилася і перейшла працювати у Шпиталь ім. Андрея Шептицького, де зараз обіймає посаду головної лікарки. Як зазначено на сайті закладу, вона навчалася у Бродівській середній школі, Львівському державному медінституті, опісля – Українській академії державного управління при Президентові України.

Як пише видання Zaxid.net, з іменем Наталії ван Доеверен пов'язаний скандал. У листопаді 2017 року тоді ще заступницю головного лікаря Львівської обласної клінічної лікарні Наталію ван Доеверен затримали начебто за отримання хабара. Вона ж запевняла, що справу сфабрикували, аби позбавити її посади заступниці головного лікаря обласної клінічної лікарні та вимагала визнати її потерпілою. Пізніше прокуратура відмовилася від обвинувачення у цій справі.

Нагадаємо, про участь у виборах на посаду голови Львівської ОТГ уже заявили нардепи Олег Синютка ("Європейська Солідарність"), Тарас Батенко ("За майбутнє") та Ярослав Рущишин ("Голос"), екснардеп Ігор Васюник, депутатка ЛМР Юлія Гвоздович (УГП) та чинний міський голова Львова Андрій Садовий ("Самопоміч"), який до того неодноразово заявляв, що не братиме участі в цих виборах. Також Оксана Юринець (УДАР) та Руслан Кошулинський (ВО "Свобода") та львівський стоматолог Юрій Бунь ("Громада і закон"), Тарас Кльофа ("Слуга народу"), Володимир Гірняк ("Громадянська позиція").

Згодом до них додалися також скандальний активіст Остап Стахів та ексдепутат ЛМР від УКРОПу Ігор Зінкевич, який врешті вирішив робити ставку на партію, яка виросла з ГО "Варта".