У Франківську поетапно відновлять навчання в дитсадках і школах

Із 21 вересня почнуть відновлювати роботу садочки й початкові школи, з 28 вересня – інші навчальні заклади.

Івано-Франківська міськрада вирішила відчинити школи й зобов’язати директорів організувати освітній процес відповідно до карантинних норм. Таке рішення ухвалили сьогодні міські депутати на позачерговій сесії.

Про це інформує пресслужба міської ради Франківська, передає "Еспресо.Захід".

"Навіть попри карантин і "червону зону" в місті продовжиться поступове відновлення навчання та поетапне відкриття садочків та шкіл у Франківську. З 21 вересня повноцінно мають запрацювати садочки та початкові школи (1-4 класи), а з 28 вересня – всі інші заклади середньої освіти. Потрібно пам’ятати, що пандемія COVID-19 з нами ще надовго. Захворювання скінчиться в усьому світі ще не скоро. Ми просто мусимо пристосуватись і навчитися жити в нових умовах і викликах 21 століття. Тому з дотриманням всіх епідемічних заходів – освітній повноцінний процес пора відновити", – зазначив міський голова Франківська Руслан Марцінків.

Також батьки зможуть обирати, як навчатимуться їхні діти. Вони зможуть написати заяву на дистанційну форму навчання. Школа має забезпечити таке навчання.

Нагадаємо, Івано-Франківськ занесено до червоної карантинної зони. У місті заборонено роботу закладів громадського харчування, закриті садочки і школи, транспорт працює в режимі спецперевезень.