Нацгвардійці Західного округу долучилися до акції "FREEMarkiv"

Віднині на фасадах будівель військових частин Західного оперативно-територіального об’єднання розміщені банери на підтримку бойового побратима Віталія Марківа. Акція проходитиме по всій території України, де розташовані підрозділи Національної гвардії.

Про це повідомляє пресслужба Західного територіального управління Національної гвардії України, передає "Еспресо.Захід".

Військовослужбовці Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України приєдналися до акції "FREEMarkiv" на підтримку бойового побратима Віталія Марківа.

Віднині на фасадах будівель військових частин Західного оперативно-територіального об’єднання розміщені банери на підтримку гвардійця. Вже надруковано близько сотні банерів. Загалом акція проходитиме по всій Україні.

"Цим самим військовослужбовці нагадують суспільству про долю незаконно засудженого захисника України, згуртовують громадян для спільних дій на підтримку бойового товариша, - кажуть у пресслужбі. - Побратими Віталія впевнені, що всі звинувачення безпідставні і не мають ніяких доказів. Марків не може бути причетним до смерті журналістів, оскільки вони загинули в результаті мінометного обстрілу, а в 2014 році в українських добровольчих батальйонах взагалі не було важкого озброєння".

Нагадаємо, влітку минулого року суд  Павії засудив бійця до 24 років неволі за співучасть в убивстві італійця Андреа Роккеллі та Андрія Миронова, які загинули в результаті мінометного обстрілу 24 травня 2014 року біля гори Карачун під Слов’янськом на контрольованій бойовиками території. Уже четвертий рік як 30-річний український воїн Віталій Марків заґратований в італійській в’язниці. Його заарештували ще 30 червня 2017 року в аеропорту міста Болоньї.

 

Апеляційний процес по справі Віталія Марківа розпочнеться у Мілані 29 вересня.