На Львівщині стартує "Rapid Trident – 2020"

Керівництво Міжнародних військових навчань просить місцевих мешканців оминати території навчальних ділянок військового полігону з міркувань безпеки.

На території Міжнародного центру миротворчості та безпеки академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, що в Яворівському районі, стартують наймасштабніші цьогорічні військові навчання "Репід Трайдент – 2020".

Про це повідомили в Регіональному медіацентрі Міністерства оборони України, передає "Еспресо.Захід".

Від 16 до 25 вересня на Львівщині побувають близько чотирьох тисяч військових із 10 країн. Під час занять на навчальних ділянках залучатимуть бронетехніку, проводитимуть навчальні стрільби зі стрілецької зброї, здійснюватимуть польоти вертольоти армійської авіації та повітряні судна військової авіації Повітряних Сил Збройних сил України тощо. З огляду на це, командування Львівського гарнізону та керівництво навчання просить мешканців населених пунктів, розташованих навколо Міжнародного центру миротворчості та безпеки, та гостей Львівщини обмежити відвідування території навчальних ділянок військового полігону з міркувань безпеки.

Деякі ділянки місцевості й автомобільних доріг на території полігону будуть закриті для проходу та проїзду. У цей період мешканців просять не заходити та не заїжджати жодним видом транспорту в зони, позначені покажчиками, або оточені допоміжним військовим персоналом.

Територію військового полігону охоронятимуть підрозділи Військової служби правопорядку Збройних Сил України, які мають повноваження затримувати підозрілих осіб на території військових об’єктів на термін до 72 годин для з’ясування обставин.

З огляду на те, що під час навчань дорогами рухатимуться колони військової техніки, водіїв закликали при зустрічі з військовими колонами дотримуватися правил, визначених ПДР України, уважно стежити за сигналами та вказівками, які подають екіпажі військової інспекції дорожнього руху Військової служби правопорядку ЗСУ.