У львівському "Охматдиті" вперше провели ендоскопічне видалення кісти гортані

Дитячі ЛОР-хірурги видалили рідкісну для дітей патологію - вроджену кісту гортані. Видалили її ендоскопічним способом.

Про це інформує лікарня "Охматдит" на своїй сторінці у Facebook, передає  "Еспресо.Захід".

"До нас звернувся по допомогу 13-річний Юра з Турківського району. Про те, що у сина кіста гортані, батьки знали з шестирічного віку. Але раніше вона його не тривожила. Ріс Юра і росла кіста. У 13 років вона була вже дуже велика, закривала 80-90% просвіту гортані. Це загрозливий стан для дитини, адже кіста перекривала значний об’єм дихальних шляхів", - розповідає "Еспресо.Захід" завідувач відділення отоларингології Львівської обласної дитячої клінічної лікарні "Охматдит" Федір Юрочко.

Львівські медики видалили небезпечне утворення. Виконали операцію без традиційних розрізів - все робили ендоскопічно, через рот, тож маленький пацієнт одужає швидше. В операційній бригаді - ЛОРи "Охматдиту" Федір Юрочко, Дзвінка Копанська, Віталій Крук. Оскільки операція унікальна, дитячі ЛОРи заручилися підтримкою онкохірурга Тараса Цьолка, який має досвід видалення утворень у дорослих, і дитячого анестезіолога Володимира Міщука, який забезпечив особливий наркоз, якого потребує таке втручання.  

Стан дитини після операції задовільний, маленький пацієнт почувається добре.

"Сподіваємося, ми змогли повністю допомогти Юрі одужати і він зможе повернутися до звичного життя, яким живуть його однолітки", - каже Федір Юрочко.