Дівчинка з синдромом Кавасакі, яка перебуває у реанімації "Охматдиту", отримала ліки і вже одужує

14-річна дівчинка, в якої діагностували перенесену коронавірусну інфекцію і хворобу Кавасакі, отримала необхідні ліки завдяки благодійникам.

У четвер, 10 вересня, благодійний фонд "Крила надії" оголосив збір коштів. Ліки були потрібні вже наступного дня. Завдяки небайдужим препарат біовен моно для інтенсивної терапії вдалося доставити у лікарню ще зранку. Нагадаємо, ціна питання порятунку дитини - 225 тисяч гривень. Про це інформує "Еспресо.Захід".

Усю необхідну суму вдалося зібрати менш ніж за добу.

"Ліки ми змогли доставити до "Охматдиту" вже до 12 години наступного дня. Нам повністю вистачить грошей, щоб розрахуватися за біовен моно. Ба більше, гроші ще навіть залишилися. Невдовзі на нашій сторінці опублікуємо звіт про надходження коштів для Софійки", -  розповіла "Еспресо.Захід" Наталія Ліпська, директорка благодійного фонду "Крила надії".

Зі слів директорки фонду, Софійка ще перебуває в реанімації. Лікарі говорять про значне покращення. А вже найближчими днями дівчинку переведуть з реанімації до звичайної палати.

"Дякуємо всім, хто відгукнувся на наш допис - робив перепости (а їх понад 4 000 лише з моєї особистої сторінки), переказував кошти, шукав ліки і допомагав з логістикою. Усі 24 флакони біовену моно ми передали в лікарню. Дитина повністю одужає, про це нам сказали її лікарі. Велике спасибі усім простим людям, які переказували по 100-200 гривень. Розуміємо, як це було непросто у ці часи. Але це ще раз доводить, що разом ми можемо багато, хай навіть до збору не залучений великий бізнес. У цьому випадку гроші давали прості люди. Ще раз усім велике дякуємо за допомогу Софійці", - резюмує Наталя Ліпська.

Директорка благодійного фонду "Крила надії" каже, що решту коштів, які залишилися на картці фонду від збору, передадуть ще одній дитинці, яка потребує діалізу. Невдовзі на сторінці фонду викладуть детальний звіт про надходження коштів для лікування Софійки з синдромом Кавасакі.

Нагадаємо, 14-річна Софійка потрапила до реанімації львівської обласної дитячої лікарні "Охматдит" з хворобою Кавасакі, раніше в неї діагностували ковідну пневмонію. Для порятунку підлітка медики залучили благодійників, адже у цьому випадку часу не було, треба було якнайшвидше розпочинати інтенсивну терапію.