У селищі на Прикарпатті працював "зачинений" гральний заклад

Незаконний гральний зал викрили працівники Управління стратегічних розслідувань разом з поліцейськими Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області в селищі Делятин Надвірнянського району.

Про це повідомили в секторі комунікації поліції Івано-Франківщини, передає "Еспресо.Захід".

Зал працював у підвальному приміщенні торгового комплексу без будь-яких вивісок і ззовні виглядав зачиненим. На момент проведення слідчих дій у приміщенні перебували два адміністратор та 10 "гравців".

Поліцейські вилучили в закладі 20 системних блоків, 8000 гривень, чорнові записи й інше комп’ютерне обладнання, за допомогою якого тут надавали послуги у сфері грального бізнесу.

Усе обладнання скерували на проведення експертизи.

Наразі правоохоронці встановлюють особу, якій належить право власності на приміщення, та проводять заходи з викриття осіб, винуватих в організації нелегальної господарської діяльності.

Слідчі дії проводили в рамках кримінального провадження, яке зареєстроване за фактом надання незаконних послуг у сфері грального бізнесу (ч. 1 ст. 203-2 Кримінального кодексу України). Максимальне покарання за таке порушення – штраф від десяти тисяч до сорока тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 170 000 до 680 000 грн) із конфіскацією грального обладнання.