У Львові нагородили переможців змагань зі стрільби з лука "Золота осінь 2020"

Урочиста церемонія пройшла сьогодні, 12 вересня, на території палацу Потоцьких.

Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради, передає "Еспресо.Захід".

У змаганнях взяли участь 200 спортсменів, які представляли збірні команди Люксембургу, Польщі, 10 областей України та місто Київ. Переможців серед молодших категорій обрали та відзначили вчора, 11 вересня, на території стадіону "Динамо", а кращих серед дорослих спортсменів визначили й нагородили вже сьогодні.

Зазначимо, у Львові на стадіоні навчально-спортивної бази Львівської обласної організації ФСТ "Динамо" України впродовж 7-12 вересня відбувались 57-мі Міжнародні змагання зі стрільби з лука "Золота осінь 2020", присвячені проведенню XXXII Олімпійських Ігор в Токіо та вшанування пам’яті заслуженого тренера України, головного судді та організатора цих змагань, видатної людини у стрільбі з лука Віктора Михайленка.

Цей турнір є одним із найдавніших спортивних змагань, який із 1964 року проводять у Львові, а також одним із найпрестижніших турнірів Європи й України зі стрільби з лука. Важливою метою цих змагань є підвищення та становлення статусу Львова – міста, в якому зародилась світова стрільба з лука, й України як кандидатури на проведення заходів найвищого офіційного рівня зі стрільби з лука.

Цей захід проводить Міністерство молоді та спорту України за підтримки Львівської облдержадміністрації, Львівської міськради, Львівської облради, Федерації стрільби з лука України, організації фізкультурно-спортивного товариства "Динамо" України та Львівської обласної федерації стрільби з лука.

Змагання проводять серед таких вікових груп: дорослі спортсмени та кадети 2003 р.н. і молодших зі стрільби з лука (олімпійський лук) та юніорів 2000 р.н. і молодших зі стрільби з лука (блочний лук).

11 вересня відбулась церемонія нагородження молодших категорій — кадети олімпійський лук та юніори блочний лук.

Фінальну частину змагань провели за міжнародними стандартами з використанням прямої онлайн-трансляції та мультимедійних засобів на території музею "Палац Потоцьких" (вул. Коперника, 15).