Український документальний фільм про Донбас отримав дві нагороди у Польщі

Гран-прі та нагорода за найкращий кінематограф найбільшого польського документального кінофестивалю Millennium Docs Against Gravity дістався стрічці "Земля блакитна, ніби апельсин".

Про це повідомляють у Facebook автори документальної стрічки, – інформує "Еспресо.Захід".

"Чудові новини з Польщі! У нас є гран-прі та нагорода за найкращий кінематограф найбільшого польського документального кінофестивалю Millennium Docs Against Gravity. Ми дуже вдячні членам журі, які відібрали наш фільм серед багатьох значущих та вражаючих фільмів у конкурсі! І головне, dziekujemy Bardzo глядачам і всім, хто зробив цей фестиваль!", – написали кінематографісти.

Фільм розповідає історію української сім'ї з Донбасу. Жінка з чотирма дітьми втягнуті у вир війни. Однак сім’я дає собі раду, займаючись музикою, знімаючи відео про воєнне життя. 

Стрічку презентували у січні 2020 року на фестивалі Sundance Film Festival. Вона вже здобула відзнаки на кінофестивалях Італії, Чорногорії, Німеччини, України та Польщі. Окрім цього, "Земля блакитна, ніби апельсин" – один із трьох кандидатів на висування на премію Оскар від України. Режисеркою стрічки є Ірина Цілик.

Додамо, що Millennium Docs Against Gravity Film Festival – перший польський фестиваль кіно, який знайомить місцевих глядачів з повнометражними документальними картинами режисерів з усього світу. Його проводять в декількох містах Польщі – Варшаві і Вроцлаві, Бидгощі і Любліні.