На Закарпатті собака допоміг прикордонникам затримати росіянина-порушника

Чоловік хотів нелегально дістатися через Словаччину до Великої Британії.

Про це повідомили в Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби, передає "Еспресо.Захід".

Громадянина Російської Федерації, який намагався незаконним шляхом потрапити через Словаччину до країн ЄС, затримали сьогодні в обід прикордонники Чопського загону.

Чоловіка виявили в лісі поблизу населеного пункту Княгиня Великоберезнянського району. Він намагався подолати загороджувальний паркан, коли його помітив прикордонний наряд. Побачивши військовослужбовців, чоловік вирішив утікати. Проте його зупинили за пів кілометра до державного кордону. Зробити це допоміг службовий собака прикордонників.

Затриманий мав паспорт громадянина Росії. Він розповів, що планував дістатися Великої Британії у пошуках кращих умов життя.

Задля з’ясування всіх обставин правопорушення незаконного мігранта доставили у прикордонний підрозділ. Після проведення заходів з перевірки його притягнуть до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.204-1 КУпАП – Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України. Стаття передбачає покарання у вигляді накладення штрафу від двохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти діб із конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення.

Нагадаємо, нещодавно у Львівському аеропорту заборонили росіянинові в’їзд до України на три роки через те, що він відвідував окупований Крим.