Другий альбом "Колискові для Олекси" іде у світ

Його представлять слухачам уже в жовтні.

Другий альбом Cоломії Чубай "Колискові для Олекси", про який вже стільки говорено, нарешті, буде запрезентовано 2 жовтня і 23 жовтня у Палаці культури ім. Гната Хоткевича. Йдеться про музичний продукт, який фронтмен гурту "Джалапіта" створила спільно зі своїми друзями-музикантами, хоровою капелою "Дударик" під орудою Дмитра Кацала та дітками з аутизмом за підтримки Українського культурного фонду та "Фокусу на культуру", інформує пресслужба проєкту.

Як розповіла Соломія Чубай "Еспресо.Захід", чимало речей у цьому унікальному (бо базується на її власному досвіді та оn-line досвіді її сина Олекси Андріїшина) проєкті буде уперше. Уперше працювали над "Колисковими для Олекси " з хором. Уперше хлопці з гурту "Рококо" робили аранжування пісень для хору. Уперше на сцену вийдуть діти з аутизмом і не просто вийдуть, а навіть будуть виконувати пісні чи грати на маракасах.

"Для мене усе це справді щемко, – каже Соломія Чубай. – Діти з аутизмом, серед яких є навіть дуже складні, що їм проблемно себе контролювати, під звуки музики перероджуються. Зараз вони під опікою свого викладача з Мексики Хавєра Донлукаса дуже стараються, щоб виступити на концерті. До речі, вперше у цій програмі з колискових від українських поетів, починаючи від Лесі Українки до Івана Малковича і навіть до геть молодих, прозвучить і мій вірш. А під окремі колискові можна буде танцювати: тільки скинувши кудись енергію дитина може легко заснути".

До речі, якщо умови карантину дозволять, то 2 жовтня на оn-line концерті за теж буде не порожнім – там сидітимуть вихованці навчально-реабілітаційного центру "Довіра" та Львівського міського центру реабілітації "Джерело". Спеціально для них цього дня організовується ця подія, покликана допомогти нам всім почути сім'ї з такими проблемами, полюбити їх, спробувати зрозуміти і прийняти.

Трансляцію можна буде переглянути на ютубі та на фейсбуці.