Діти з порушенням зору зі Львова вирушають мандрувати з виставою та просять про допомогу

Презентація вистави відбудеться онлайн під час 15-го фестивалю інклюзивного театру "Шлях", який проходитиме з 14 по 27 вересня.

Про це повідомляє Львівська міська рада, передає "Еспресо.Захід".

На "Спільнокошті" розпочали збирати гроші для проєкту "Погляд мандрує" – гастролі інклюзивної театральної вистави "Погляд". Мета – донести цінність інклюзивності у мистецтві та важливість творчої реалізації людей з порушенням зору. Ініціаторкою та кураторкою проєкту стала Анастасія Войтюк, режисеркою – Анна Єпатко, хореографинею – Марія Бакало.

Актори вирушать з Києва до Любліна. Їхня вистава про важливі соціальні проблеми надмірної опіки та булінгу, з якими діти з інвалідністю та й без інвалідності стикаються в реальному житті. Юні актори просять їх підтримати, адже якщо вдасться зібрати всю заплановану суму – 55 555 грн, тоді Фонд "Відродження" цю суму подвоїть. І вони зможуть поїхати з виставою ще в Івано-Франківськ та Кам’янець-Подільський. А згодом – в інші міста України та світу.

Додамо, що "Погляд" – інклюзивний проєкт, в якому беруть участь діти із порушенням зору та професійні митці Львова. Ідея проєкту народилася під час інклюзивної лабораторії "Unlimited", яку за підтримки Британської Ради в Україні організувала благодійна організація "Непротоптана стежина", яка однією з перших стартувала фестиваль інклюзивного театру в Україні ще у 2001 році. 2019-го проєкт "Погляд" став переможцем соціально-культурних проєктів Львова, та отримав підтримку від управління культури Львівської міської ради, а також став одним з інклюзивних проєктів, який отримав фінансування від Українського Культурного Фонду. Ці гранти були використані для створення вистави та її першого показу у жовтні 2019 року у Першому театрі.