Жінок, які постраждали від домашнього насильства на Львівщині, консультуватимуть юристи та психологи

У рамках проєкту "Діймо разом проти насильства" анонсували зустрічі в п’яти районах області.

Про це повідомляє Львівська обласна державна адміністрація, передає "Еспресо.Захід".

Департамент соціального захисту населення у партнерстві з громадською організацією центр "Жіночі перспективи" розпочинають цикл заходів, спрямованих на допомогу постраждалим від домашнього насильства. Перші зустрічі на тему "Що треба знати про домашнє насильство, щоб себе захистити?" проведуть  у Яворівському (25 вересня), Червоноградському (5 жовтня), Перемишлянському (7 жовтня), Радехівському (15 жовтня), та Золочівському (25 жовтня) районах. Після завершення заходів буде можливість обговорити проблемні питання під час індивідуальних консультацій від юристів та психологів.

Щоб отримати детальну інформацію про час та місце події та зареєструватись для участі, необхідно звернутись до місцевого структурного підрозділу з питань соціального захисту населення (виконавчого комітету міста обласного значення).

"Ми спеціалізуємось у прямих послугах для жінок, які потерпають від насильства.  Виїжджатимемо командою і розповідатимемо, що таке насильство, пояснюватимемо базові речі. Також, паралельно, або протягом якогось часу, жінки матимуть можливість говорити з юристами та психологами. Це для того, щоб розуміти, що робити в конкретній ситуації та яку стратегію можна вибирати. Відповідно, ми наближаємо наші послуги до людей, які мешкають в області. До проєкту центр долучився спонтанно. Його зорганізували наші колеги з обласної адміністрації. Ми плануємо охопити більше районів. Побачимо, як минуть перші зустрічі й подумаємо, що можна вдосконалити, змінимо підходи", – розповіли для "Еспресо.Захід" у центрі "Жіночі перспективи".

Додамо, що центр "Жіночі перспективи" – громадська організація, що працює на захист прав жінок, забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків у різних сферах суспільного життя.