У Львівській філармонії презентували картини видатного художника Петра Сипняка

Осінній концертний сезон у Львівській національній філармонії розпочався, і доповнила його виставка картин народного художника України Петра Сипняка "Контрасти осені".

Про це повідомила пресслужба Львівської ОДА, передає "Еспресо.Захід".

На виставці представлено шістнадцять великих живописних полотен майстра під назвою "Контрасти осені". Любов до рідного краю, міста прочитуються у кожному творі чи то в карпатських пейзажах, серія яких експонується вперше, чи то у дощових вуличках старовинного міста Львова, чи улюбленому парку, чи у сільських краєвидах.

Живописна манера Петра Сипняка завжди впізнавана за особливістю фактури мазка, а також нанесені густої фарби, що створюють об’ємність зображення і особливий вібраційний ефект.

Виставку можна оглянути безкоштовно у вестибюлі Львівської національної філармонії.

Довідково:

Український живописець Петро Сипняк народився в селі Лани Івано-Франківської області, член Спілки художників України з 1989 р., член Клубу українських мистців (КУМ). У 2014 році отримав звання – Народний художник України. З 2018 року – лауреат обласної премії в галузі культури, літератури, мистецтва, журналістики та архітектури у номінації за образотворче мистецтво ім. Івана Труша. Увійшов до Національного рейтингу 2019 "100 ЧОЛОВІКІВ УКРАЇНИ – Гордість Львівщини". Організатор та учасник багатьох благодійних аукціонів та проектів задля відновлення культурних пам’яток Львова та інших міст.

Роботи митця є у музеях Львова, Києва, Канева, Запоріжжя, Кам’янського та у численних приватних колекціях в Україні і за кордоном.