У Франківську суд зобов'язав церкву Московського патріархату звільнити приміщення

Російська православна церква змушена звільнити приміщення на вул. Чорновола.

"Маленька перемога великої боротьби. Сьогодні отримали позитивне рішення щодо повернення у власність міста приміщення на вулиці Чорновола, 6-6Б". Про це повідомив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, передає "Еспресо.Захід".

За словами Руслана Марцінківа, відповідно до ухвали господарського суду Івано-Франківської області, Івано-Франківська єпархія РПЦ зобов'язана звільнити приміщення, якими наразі користується. "Це приємна перемога вже доволі тривалої боротьби, яку ми виграли", – додав він.

Міський голова також нагадав трішки передісторії: "Мабуть, вже кожен знає про цю історичну боротьбу міста за повернення у власність приміщень колишнього дитячого садка на вулиці Чорновола, 6-6Б. Зараз там церква. Але ми у судовому порядку намагаємося повернути приміщення у власність громади, щоб знову відкрити там двері для малечі".

Додамо, господарський апеляційний суд у Львові раніше зобов’язав церкву Московського патріархату звільнити комунальне майно на початку вулиці Чорновола в Івано-Франківську. Однак приміщення тоді не звільнили і знову розпочався судовий процес.