Ірину Діденко звільнили з посади головної прокурорки Львівщини

Вона очолювала обласну прокуратуру менш ніж рік.

У четвер, 10 вересня, Ірина Діденко повідомила, що склала повноваження головної прокурорки Львівщини, передає "Еспресо.Захід".

"Мої повноваження прокурорки Львівщини сьогодні закінчено. Дякую, Львівщино! Неймовірний край з неповторним містом Лева з власною, незламною позицією, яка захоплює. Дякую всім за відкрите серце, з яким прийняли. У свою чергу зробила за цей час все, що було в моїх силах та повноваженнях, щоб ми хоч трохи наблизились до західних стандартів роботи", – написала Ірина Діденко.

Про причини звільнення наразі не повідомляють. У пресслужбі прокуратури Львівщини "Еспресо.Захід" пообіцяли, що нададуть коментар згодом. 

34-річна Ірина Діденко родом з Немирова Вінницької області. Закінчила Одеську національну юридичну академію. В органах прокуратури працює з квітня 2008 року, спершу – в прокуратурі Івано-Франківської області, згодом її перевели в Генеральну прокуратуру України. Там обіймала посаду прокурорки відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції.

Прокуратуру Львівської області очолювала від 15 жовтня 2019 року, замінивши на цій посаді Юрія Квятківського.