У Львові в дитячій лікарні запрацювала сучасна травматологічна операційна

В ортопедо-травматологічному відділенні міської дитячої клінічної лікарні, що на вул. Пилипа Орлика у Львові, запустили сучасну травматологічну операційну. Це перша операційна такого класу в лікарнях міста.

Про це пише пресслужба Львівської міської ради, передає "Еспресо.Захід".

Щоб маленькі пацієнти почувалися комфортно, тут зробили спеціальний ремонт і встановили сучасне обладнання – візуалізатор вен, збільшуючі лінзи, безтіньову лампу, енергоефективний коагулятор з підвищеною безпекою. Окрім того, тут є можливість підключення апаратів для малоінвазивних операцій, візуалізації процесу операції з можливістю трансляції у навчальну кімнату і в системі телемедичних консультацій тощо.

"Ця операційна – це новітні технології в плані будівництва та дизайну таких об’єктів з дотримання всіх санітарно-епідемічних норм. Вона унікальна тим, що має систему панелей, які можуть оброблятись звичайними мийними засобами, та створює систему повітряних потоків, які забезпечують надходження стерильного повітря без додаткових хімічних засобів. Також тут дуже потужне технічне забезпечення: застосовано багато ІТ-технологій, які надають багато зручностей під час проведення операцій", – розповіла завідувачка ортопедо-травматологічного відділення міської дитячої лікарні Галина Гачкевич.

У новенькій операційній провели вже три операції.

Нагадаємо, ремонт у травматологічній операційній вдалося здійснити за допомогою громадського проєкту №18 "Я хочу знову бігати" (3 мільйони гривень – кошти проєкту, 200 тисяч – кошти лікарні).

Також міська дитяча клінічна лікарня планує до кінця року завершити створення відділення невідкладної допомоги.