Новим Генконсулом Словацької Республіки в Ужгороді став Павол Паніс

У середу, 9 вересня, Генеральний консул Словацької Республіки в Ужгороді Павол Паніс завітав до міськради з ознайомчим візитом.

Про це повідомили в міській раді Ужгорода, передає "Еспресо.Західhttps://zahid.espreso.tv/".

У розмові також узяли участь консул з економічних питань Генерального консульства Словацької Республіки в Ужгороді Даніел Цабан, керуюча справами виконкому Ужгородської міської ради Олена Макара, начальниця управління міжнародного співробітництва та інновацій Вікторія Тарахонич, працівники цього управління.

Під час зустрічі, зокрема, обговорили давні партнерські стосунки зі словацькими містами-побратимами Кошице та Міхаловце, багато спільних реалізованих грантових проєктів у галузі освіти, культури, спорту тощо. Зокрема, торік почали реалізацію чергового спільного проєкту – щодо підтримки людей з інвалідністю спільно з Кошицькою агенцією регіонального розвитку, зараз працюють над спільним тристороннім проєктом між Норвегією, Словаччиною та Україною щодо підвищення кваліфікації держслужбовців органів місцевого самоврядування; крім того діє спільний проєкт із містом-побратимом Міхаловце "Через мистецтво руйнуємо кордони" у рамках програми "Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна".

Також під час зустрічі згадаи про відновлення аеропорту в Ужгороді та потрібний для його функціонування спільний зі словацькими партнерами повітряний простір.

Генеральний консул Словацької Республіки в Ужгороді Павол Паніс запевнив міську владу Ужгорода в подальшому розвитку співпраці, поділився враженнями від роботи ЦНАПу Ужгородської міськради, який оглянув перед зустріччю й подякував за допомогу спеціалізованій загальноосвітній школі I-III ст. №4 зі словацькою мовою навчання.