Відкрийте школи і садки: батьки на Буковині і Прикарпатті вимагають відновити очне навчання

Батьки учнів з Кіцманського району прийшли до місцевої райдержадміністрації з вимогами розпочати очне навчання у школах.

Про це інформує місцеве видання Кіцмань City, передає "Еспресо.Захід".

 "Хоча б частково, у дві зміни, можна розподілити графік відвідування різними класами по черзі шкіл, але навчання має бути очне", – кажуть протестувальники.

Вони обурюються тим, що ресторани продовжуть проводити банкети за зачиненими дверима на сотні осіб, а школи зачинені.

Фото: Кіцмань City

Нагадаємо, освітні заклади Кіцманського району зачинені через те, що від учора район в "червоній" карантинній зоні. Поки що така заборона діє до 14 вересня, проте її можуть продовжити або зняти – залежно від кількості хворих.

А у Городенці, що на Івано-Франківщині, батьки з дітьми пішли під РДА через закриті садки. Батьки прийшли до районної влади разом із дітьми-дошкільнятами із питанням, коли ж відкриють садочки, інформує газета Край.

Люди протестують проти вчорашнього рішення комісії з надзвичайних ситуацій, яка залишила дитсадки закритими до 14 вересня.

За словами начальниці відділу освіти РДА Світлани Івасюк, дитсадки можуть відкрити з наступного понеділка, якщо у четвер район вийде із "червоної зони".

Чиновники стверджують, що оплачувати за дитсадок батьки будуть по факту в кінці місяця лише за ті дні, в які дитина відвідувала навчальний заклад.

Нагадаємо, із 31 серпня в Україні діє нове епідемічне зонування. Відповідне рішення прийняла Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Глибоцьку ОТГ на Буковині внесли до "червоної" карантинної зони від 31 серпня, проте тут не закривають заклади харчування і дитячі садочки, а навчальний рік розпочали пізніше.

Раніше у Чернівцях на пікет проти карантину вийшли близько сотні людей. 

Міська рада Франківська у суді вимагає скасування дії постанови Кабміну про обмеження на час карантину.

Фото: Кіцмань City