Троє членів Координаційної ради Білорусі "вибули в бік України", – Держприкордонкомітет Білорусі

Члени Координаційної ради Антон Родненков, Іван Кравцов і Марія Колесникова "пройшли прикордонний контроль та вибули в бік України".

Про це повідомляє сайт Tut.by з посиланням на офіційного представника Держприкордонкомітету Білорусі Антона Бичковського.

"8 вересня, на початку п'ятої години ранку Антон Родненков, Іван Кравцов і Марія Колесникова пройшли прикордонний контроль у пункті пропуску "Олександрівка" та вибули в бік України», – повідомив Антон Бичковський.

Тим часом телеканал "Беларусь 1" у своєму телеграм-каналі повідомив, що Антон Родненков та Іван Кравцов "цієї ночі втекли за кордон".

"Зараз вони перебувають на території України. Їхня колега Марія Колесникова намагалася незаконно покинути територію Республіки Білорусь, але була затримана на кордоні", – йдеться в повідомленні.

У Держприкордонкомітеті не змогли підтвердити цю інформацію, повторивши, що прикордонний контроль пройшли всі троє.

Нагадаємо, вранці 7 вересня невідомі люди в центрі Мінська посадили Марію Колесникову в мікроавтобус з написом "Зв'язок" і відвезли в невідомому напрямку. Дещо пізніше на зв'язок перестали виходити представники Координаційної ради Антон Родненков та Іван Кравцов. Пізніше стало відомо, що в квартирі Івана Кравцова співробітники ДФР КДК провели обшук.

Увечері рідні Марії Колесникової подали в міліцію заяву про її зникнення.