Рівнянка домоглася в Європейському суді компенсації за домашнє насилля

Жертві насильства виплатять 4,5 тисячі євро, а чоловіка-тирана виселять з дому. Таке рішення прийняв Європейський суд з прав людини.

Жінка з Рівного, разом з дітьми, потерпала від домашнього насильства зі сторони чоловіка.  Суди в Україні не вбачали підстав для виселення кривдника з їх квартири. Про це інформує юристка громадської організації "Жіночі перспективи" Галина Федькович, передає "Еспресо.Захід".

"Хочеться вірити, що зараз у тих суддів відпадуть сумніви у тому, що якщо кривдника притягають до відповідальності за домашнє насильство, то це підстава для його виселення по ст. 116 ЖК України", – зазначила юристка громадської організації.

У матеріалах справи, опублікованих на сайті Європейського суду з прав людини, йдеться, що у 38-річної жінки з Рівного поступово погіршувалися стосунки з її чоловіком. Він зловживав алкоголем і під його впливом починав суперечки, переслідував і погрожував їй та дітям, а іноді вдавався до фізичного насильства. Жінка боялася побоїв і втікала до родичів і знайомих.

Одного разу чоловік зламав їй носа, у неї з'явились крововиливи в очах. Жінка звернулася до поліції. З допомогою місцевої адвокатки вона домоглася справедливості у Європейському судді з прав людини.