"Нехай щастить": в аеропорту "Львів" росіянину заборонили відвідувати Україну

За відвідування окупованого Криму з порушенням українського законодавства.

Про це повідомили в Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби України, передає "Еспресо.Захід".

Громадянин Росії прибув в Україну серед пасажирів рейсу з Мінська. Під час оформлення документів прикордонники Львівського загону з’ясували, що він порушив українське законодавство, відвідавши окупований Російською Федерацією Кримський півострів у липні цього року.

Фото: facebook.com/zahidnuy.kordon

Відтак за порушення вимог Закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" росіянину заборонили в’їзд в Україну на три роки.

Зазначимо, порядок в’їзду осіб на тимчасово окуповану територію та виїзду з неї визначає Закон України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України". Згідно з ним, громадяни України мають право на вільний і безперешкодний в’їзд на тимчасово окуповану територію і виїзд з неї через контрольні пункти в’їзду-виїзду за умови надання документа, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України.

В’їзд іноземців та осіб без громадянства на тимчасово окуповану територію та виїзд з неї допускаються лише за спеціальним дозволом через контрольні пункти в’їзду-виїзду. Порядок в’їзду іноземців та осіб без громадянства на тимчасово окуповану територію та виїзду з неї встановлюється Кабінетом Міністрів України. За порушення законодавства громадян України карають штрафами, а іноземцям може бути заборонено в’їзд на територію України.