Невідомі вночі побили колишнього політв'язня Кремля Володимира Балуха (доповнено)

Чоловік відомий своєю проукраїнською позицією. У вересні 2019 року звільнений з "путінського полону" в рамках обміну між Україною та РФ.

Про побиття повідомив на своїй сторінці у Facebook Олег Сенцов, передає "Еспресо.Захід".

"Володимира Балуха побили сьогодні вночі. Його знайшли тільки вранці. Зараз він у лікарні. Стан важкий. Подробиці з’ясовуються", - написав Олег Сенцов.

Згодом Сенцов додав, що у Володимира зламана рука та ключиця, а загрози життю немає.

Про побиття на своїй сторінці у facebook додав і народний депутат України Микола Княжицький.

"Свідки кажуть, що Володимира Балуха побили після святкування дня народження одного з в’язнів Кремля. Поруч сиділа російськомовна компанія, а Балух зробив їм зауваження українською. Потім його відслідкували і побили. Перевіряємо цю інформацію", - зазначив Микола Княжицький.

Інформацію про побиття згодом підтвердили в поліції Києва. Як повідомляють правоохоронці, інформація про госпіталізацію з тілесними ушкодженнями надійшла опівдні.

"Для з’ясування усіх обставин події за викликом виїхала слідчо-оперативна група Дніпровського управління поліції, - кажуть поліцейські. - Попередньо встановлено: потерпілого госпіталізовано з тілесними ушкодження з ПКіВ «Гідропарк». Окрім цього, в чоловіка виявили відсутність мобільного телефону та банківської картки. Правоохоронці відпрацьовують місце скоєння злочину, встановлюють свідків та очевидців цієї події. Окрім цього, поліцейські перебувають у лікарняному закладі, аби поспілкуватися з потерпілим, як тільки отримають дозвіл лікарів, щодо обставин вчинення правопорушення".

Наразі створена слідча група з найбільш досвідчених та висококваліфікованих працівників поліції, які встановлюють усі обставини правопорушення

Зараз 49-річний потерпілий перебуває у лікарняному закладі, де йому надається допомога.