Відремонтовану дорогу Східниця–Пісочна обіцяють відкрити за кілька тижнів

Дорогу розпочали ремонтувати у 2017 році, однак, через нестачу коштів, призупинили.

Дорожники завершують ремонт на автошляху Східниця–Пісочна, довжиною 52,5 кілометрів. Про це інформує пресслужба Львівської ОДА, передає "Еспресо.Захід".

Дорогу ремонтують на двох ділянках – Дрогобич–Пісочна та Східниця–Борислав. На першій ділянці роботи практично завершили.

Як зазначив заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко, дорогу розпочали ремонтувати у 2017 році, відтак "відремонтували 20,6 км у вирівнюючому шарі та 13,3 км у верхньому шарі асфальтобетонного покриття". Через нестачу фінансування роботи призупинили. Цьогоріч у межах програми "Велике будівництво" на цю ділянку дороги виділили понад 280 мільйонів гривень. "Дорожники проклали конструктивні шари асфальтобетонного покриття з попереднім укріпленням основи, нанесли розмітку та встановили сучасні дорожні знаки маршрутного орієнтування, меж населених пунктів за європейським зразком", – зазначив Юрій Бучко.

Щодо ділянки Східниця–Борислав, тут влаштували нижній та верхній шари покриття. Наразі завершують роботи з влаштування водовідведення, нанесення розмітки та встановлення дорожніх знаків.

Юрій Бучко запевнив, що відновленим автошляхом водії зможуть мандрувати вже через кілька тижнів. "Ця дорога є стратегічно важливою, оскільки веде до низки туристичних об’єктів. Відтак, переконаний, відремонтований автошлях дозволить залучити ще більше туристів в регіон, а це сприятиме економічному, культурному та інвестиційному розвитку Львівщини", – додав заступник голови ОДА.