Мешканцям Львова та області пропонують пройти онлайн-тест на коронавірус

Тест допоможе уточнити наявні або ймовірні симптоми захворювання.

Його опублікувала Львівська облдержадміністрація, передає "Еспресо.Захід".

Для початку потрібно вказати свою стать і вік. Згодом зазначити, чи є супутні захворювання і які саме, чи вживаєте ліки, що послаблюють імунну систему. Далі треба вибрати симптоми. Під запитаннями є інформація з розширеним поясненням, що це означає. Наприкінці ви бачитимете рекомендації та алгоритм дій. Пройти тест можна за посиланням.

Опитування створила компанія Infermedica, а протокол скринінгу на COVID-19 розробили з дотриманням рекомендацій ВООЗ, щоб надати правдиву, з медичної точки зору, інформацію.

Голова Львівської ОДА Максим Козицький каже, що ситуація із захворюваністю залежить від свідомості людей: "Сьогодні (8 вересня, – ред.) на Львівщині немає "червоних" зон, проте кількість нових підтверджених випадків стабільно висока. До прикладу, лише за добу з підозрою на коронавірус госпіталізували понад сотню мешканців області. Відтак закликаю мешканців Львівщини дотримуватися заходів профілактики та безпеки поза домівками, під час контакту з іншими людьми, бути пильними щодо дітей та людей похилого віку. Адже самосвідомість та особиста відповідальність є найкращим засобом захисту в боротьбі з інфекцією".

Нагадаємо, кількість хворих на коронавірус мешканців Львівщини перевищила 16 тис. Упродовж минулої доби лабораторні центри провели 1625 ПЛР-тестів, хворобу вперше виявили у 192 осіб. Серед них 61 львів’янин.