Львівщина забезпечена вакцинами: якими і на скільки

Львівська область забезпечена більшістю вакцин терміном на рік.

Область понад річну потребу забезпечена вакцинами для профілактики туберкульозу, гепатиту В, гемофільної інфекції, інактивованою поліомієлітною вакциною, комбінованою пентавалентною вакциною для профілактики кашлюка, дифтерії, правця, гепатиту В, гемофільної інфекції, а також для профілактики кору, паротиту, краснухи. Про це інформує пресслужба Львівської ОДА, передає "Еспресо.Захід".

Водночас, яких вакцин бракує – в ОДА не вказали.

Зазначається, що в середньому по області за серпень щеплено від 4,9% до 7,6 % (цей показник трохи не дотягує до середньомісячної норми – 7,9%).

Як пояснив директор департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис, на проведення планових щеплень негативно вплинула пандемія коронавірусної хвороби. "Попри те, що надання медичної послуги з планової вакцинації не зупинялось, фактично із середини березня кількість візитів населення до медичних закладів з приводу вакцинації різко знизилась, а в окремих районах і містах припинилась. Це вплинуло на показники охоплення профілактичними щепленнями цільових вікових груп», – зазначив Орест Чемерис.

Додамо, країна вважається захищеною від хвороби, коли сформований так званий колективний імунітет: 95-97% населення країни мають щеплення від конкретної хвороби. Колективний імунітет захищає тих людей, які не можуть вакцинуватись з медичних причин.