Канадські військові тренують курсантів Академії Національної гвардії України

Представники Об’єднаної оперативно-тактичної групи ЗС Канади в Україні (операція UNIFIER) тренуватимуть новачків упродовж двох тижнів. Навчання триватимуть з 8 до 19 вересня.

Про це повідомляє пресслужба Національної академії Національної гвардії України, передає "Еспресо.Захід".

Іноземні війська розпочали роботу в навчальному закладі НГУ для ознайомлення та участі у проведенні первинної військово-професійної підготовки курсантів. Заняття проводитимуть п'ять інструкторів операції UNIFIER.

Під час зустрічі керівників Академії з канадськими військовослужбовцями обидві сторони акцентували на ефективності спільних занять та важливості впровадження стандартів НАТО у навчальний процес.

"Подібний формат роботи є вкрай важливим у процесі підготовки сучасних офіцерів. Курсанти вже під час проходження курсу первинної військової підготовки матимуть можливість перейняти досвід від іноземних представників", – зазначив начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський.

Фото: Нацгвардія

Водночас інструктори від операції UNIFIER наголосили на важливості проведення тренувань не тільки з курсантами, але й з інструкторами. Вони високо оцінили можливості для практичної підготовки й фахового розвитку майбутніх офіцерів у навчальному центрі.

"Ми надзвичайно раді, що маємо можливість навчати курсантів Академії, більшість з яких уперше стали на шлях військової служби. Упродовж двох тижнів ми намагатимемося передати максимум знань, – наголосив офіцер з питань взаємодії – командир групи підготовки НГУ Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади в Україні майор Крістофер Тимчак. – Важливим компонентом нашої співпраці буде надання інформації щодо взаємодії командира з особовим складом, а також профільні навички тактики, вогневої підготовки, військової топографії і тактичної медицини".

Курсанти навчатимуться впродовж дня, а наприкінці обговорюватимуть результати між іноземними інструкторами та викладачами Академії Нацгвардії. Крім того, канадські військові візьмуть участь і в польовому виході, що відбудеться після завершення первинної військової підготовки.

Фото: Нацгвардія