Чиновника, який пропонував покривати контрабанду на Закарпатті, можуть відпустити під заставу

Начальника локомотивного депо "Мукачево" взяли під варту.

Про це інформує Військова прокуратура західного регіону, передає "Еспресо.Захід".

Як альтернативу запобіжному заходу суд пропонує можливість внесення застави – 115,6 тис. грн. Раніше посадовець дав хабар у розмірі 1500 доларів співробітникові УСБУ в Закарпатській області, щоб той не втручався у протиправну діяльність. Йдеться про контрабанду бурштину та тютюнових виробів через державний кордон України, а також злив пального з локомотивів.

Фото: Військова прокуратура західного регіону

Нагадаємо, що в разі згоди працівника Управління служби безпеки чиновник пропонував 5 тисяч доларів щомісяця. У межах розпочатого кримінального провадження залізничникові "підібрали" співробітника СБУ, який погодився на таку "зарплату". Правоохоронці затримали керівника депо на заправці в Мукачеві, коли той передавав аванс – 2 тисячі доларів.

Раніше посадовець Львівської залізниці хотів хабар за виконання своєї роботи. 39-річний начальник станції регіональної філії Львівської залізниці вимагав від підприємства, яке здійснює придбання та збут брухту, неправомірну вигоду за те, що вчасно доставить вагони до місця призначення. Тобто за те, що просто зробить свою роботу.