14 дітей з COVID-19 перебувають у львівській лікарні "Охматдит"

Порівняно з початком пандемії, ситуація серед малечі дещо погіршилася, втім летальних випадків не було.

Про це йшлося на брифінгу щодо епідситуації на Львівщині, передає "Еспресо.Захід".

Як повідомила директорка Львівської обласної дитячої клінічної лікарні "Охматдит" Олександра Бурда, ситуація дещо погіршилася, оскільки упродовж березня-квітня, на початку пандемії, в лікарні перебувала одна дитина, а впродовж липня-серпня в медичному закладі лікувалися вже близько 30 маленьких пацієнтів.

"Нині з підтвердженим COVID-19 в стаціонарі перебуває 14 дітей, – зазначила Олександра Бурда. – За період карантину в нашій лікарні було 180 пацієнтів і жодного летального випадку. Перебіг хвороби в дітей відрізняється від дорослих. У дорослих в основному дихальна недостатність і пневмонії, а в дітей – загальна симптоматика: прояви загальної інтоксикації, гарячка та розлади кишково-шлункового тракту. Такі діти вимагають стаціонарного лікування для того, аби проводити відповідну інтенсивну терапію".

За словами посадовиці, лікують дітлахів згідно з протоколами МОЗ. За тривалий час пандемії медичний персонал адаптувався і знає, як організувати роботу. 

"Ми маємо усіх дітей з батьками, а пацієнти "у квадраті" – це більше уваги, вимог і контролю, – додає керівниця лікарні. – В нас лікуються діти від новонароджених і до 18 років, утім переважають пацієнти раннього віку. Тобто 3-4 роки. Лікування триває орієнтовно тиждень. Якщо важчі форми – то перебування продовжується".

Нагадаємо, з-поміж західних областей ситуація з коронавірусною інфекцією далі найгірша на Львівщині. Кількість хворих в області перевищила 16 тисяч.