В усіх школах Буковини перейдуть на електронні журнали та щоденники

У Департаменті освіти і науки Чернівецької обласної державної адміністрації переконані, що нововведення в нинішніх реаліях украй необхідне, адже чимало закладів освіти через епідемію коронавірусу розпочали навчання дистанційно.

Про це повідомляє пресслужба Чернівецької ОДА, передає "Еспресо.Захід".

Електронний журнал допоможе батькам контролювати успішність дітей у режимі реального часу. Та й самі школярі розумітимуть, які оцінки отримали, що слід виправити, підучити чи перездати.

"Батьки матимуть спеціальний код, за яким можуть зайти у систему та проконтролювати поточні оцінки з того чи іншого предмета, перевірити, чи має їхній школяр пропуски, ознайомитися із домашніми завданнями та зрозуміти, як дитина їх виконує. Для учнів електронний журнал – це також зручно, адже вони мають зворотний зв'язок із учителем, можуть вчасно скоригувати відмітки", – пояснює виконувачка обов’язків директора Департаменту освіти і науки Чернівецької обласної державної адміністрації Надія Періус.

Що ж до електронних щоденників, то до них автоматично надходить завдання, яке учитель записує у журналі. Із такого записника не вирвеш сторінку з поганою відміткою чи зауваженням учителя, тож це додатковий засіб контролю.

Додамо, що наразі вже 295 шкіл Чернівецької області ведуть електронні журнали та щоденники. Заклади освіти користуються двома спеціальними платформами – NZ.UA та E-schools.info. Вони схвалені до використання Інститутом модернізації змісту освіти Міністерства освіти і науки України.