Родині шахраїв з Тернополя загрожує до восьми років позбавлення волі

Житель Тернополя отримав понад 2 млн грн від людей, які хотіли працевлаштуватися за кордоном.

Про це інформує поліція Тернопільської області, передає "Еспресо.Захід".

Чоловік разом з родичами-спільниками організував кілька фейкових "компаній з працевлаштування". Вони подавали оголошення в інтернеті, а головний офіс відкрили в Тернополі. Щодва місяці міняли адресу.

"Працювали там і менеджери-дівчата, також по два місяці. За попередніми даними, фірма почала функціонувати на теренах інтернету з вересня 2019 року. У їхню пастку потрапили жителі всієї України", – розповідають правоохоронці.

Уперше компанію запідозрили у махінаціях цього року і відтоді поліціянти документували її діяльність. Керівник Департаменту боротьби зі злочинами у Тернопільській області Олександр Буняк зазначає, що за свої послуги шахраї брали 300 євро: "Ще 400 (євро.Ред.) клієнт мав оплатити через місяць після працевлаштування. Роботу пропонували у Швеції, на заводі молочних виробів. Іногороднім договори передавали поштою для підпису".

Після того, як люди платили шахраям, їм обіцяли повідомити дату поїздки, яку постійно відтерміновували чи то через карантин, чи то через черги охочих. Коли обуреним людям відмовились повернути гроші, то вони почали звертатися до поліції. Олександр Буняк каже, що зараз відомо про 200 потерпілих з усієї України, але кількість жертв може бути більшою.

Слідство встановило, що до складу групи входило десять осіб. Вони уже потрапляли в поле зору правоохоронців: продавали вигадані автомобілі у лізинг.

Додамо, що підозрюваним загрожує від трьох до восьми років позбавлення волі. Зараз правоохоронці готують їм оголошення підозри та міри запобіжного заходу.