На Прикарпатті з літаків розкидають вакцину проти сказу

7 вересня кампанія триває на території Долинського, Рожнятівського, Надвірнянського районів і Болехівської та Яремчанської міських рад.

Про це повідомили в управлінні Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, передає "Еспресо.Захід".

Приманки з вакциною розкидають з літаків над лісовими та польовими угіддями, поза межами населених пунктів. Заплановано розкидати 65 тисяч доз вакцини.

"Кампанія проводиться під контролем спеціалістів Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області. Заходи здійснюються відповідно до положень міжнародної угоди між Міністерством аграрної політики та продовольства України і Міністерством сільського господарства Угорщини щодо виконання Програми боротьби зі сказом на території України в 2018-2020 році", – йдеться в повідомленні.

Зазначають, що приманка з вакциною – цілком безпечна для людей і тварин, має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку із запахом м’ясокісткового борошна.

Фото: ГУ Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

Жителів просять не брати приманок до рук. Якщо ж приманка випадково потрапила на територію чийогось домогосподарства – її потрібно у рукавицях перенести за межі подвір'я, де її може спожити дика тварина.

З 9 вересня приманки розкидатимуть на решті території області.