На Львівщині померла 19-річна дівчина, яка нещодавно перехворіла на ботулізм

У п’ятницю, 4 вересня, у Львові померла 19-річна Ольга Лох з Ременова, яка в серпні захворіла на ботулізм, скуштувавши в’яленої риби.

У четвер, 3 вересня, Ольгу Лох вдруге госпіталізували, проте цього разу до обласної клінічної лікарні у Львові. Оля скаржилася на сильний біль у животі, слабкість і синці по всьому тілу. Наступного дня дівчина померла в лікарні, передає "Еспресо.Захід".

"До отруєння смерть дівчини не має жодного стосунку. Від ботулізму Олю вилікували і виписали в задовільному стані додому. Причина смерті в іншому – у неї були хронічні хвороби інших органів і систем", – сказала в коментарі "Еспресо.Захід" головний позаштатний спеціаліст Департаменту охорони здоров'я ЛОДА з епідеміології Наталія Тімко.

В експертизі медики зазначають, що 19-річна Ольга Лох померла від цирозу печінки.

Нагадаємо, 19 серпня до реанімації Пустомитівської районної лікарні  госпіталізували Олю Лох з села Ременів з діагнозом ботулізм. Перші симптоми в дівчини проявилися наступного дня після вживання ураженої ботулотоксином їжі – сухість у ротоглотці і розлади зору, згодом до них додалися порушення ковтання й дихання.