Для Львівщини закуплять 10 "швидких" для виїздів до пацієнтів з підозрою на коронавірус

Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф замовив десять автомобілів швидкої медичної допомоги на 19,6 млн грн.

Транспорт поставить ТОВ "Автоспецпром" упродовж трьох місяців після попередньої 50% оплати. Про це пишуть "Наші гроші. Львів", передає "Еспресо.Захід".

Закупівлю здійснили за спрощеною процедурою звітування для запобігання поширенню, локалізації та ліквідації спалахів, епідемій і пандемій коронавірусної хвороби COVID-19. Придбання автомобілів медичної допомоги передбачене спеціальною постановою Кабінету Міністрів.

Нагадаємо, Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф також залучений до боротьби з коронавірусною інфекцією. Тут працюють спеціальні бригади, які виїжджають на виклики людей з підозрою на коронавірус.

Медики отримають десять спеціалізованих автомобілів типу В на базі Citroen Jumper. Один такий автомобіль коштує 1,96 млн грн. Транспорт укомплектований ношами для транспортування пацієнта, одним кисневим балоном на 2 тис. літрів та портативним балоном на 400 літрів. Для підтримки дихання також будуть дихальні мішки, ларингоскопи для обстеження гортані та аспіратори.

До комплектації "швидкої" також входить обладнання для діагностики: апарат для вимірювання кров’яного тиску, портативний монітор пацієнта, глюкометр для вимірювання рівня глюкози в крові тощо. А також обладнання для першої медичної допомоги − дефібрилятор у випадку порушення серцевої діяльності, небулайзер для інгаляційної терапії, електрокардіограф, шприцевий насос тощо.

Це вже друга закупівля спецавтомобілів для обласного центру екстреної медичної допомоги впродовж карантину. На початку липня медики замовили дві "швидкі" у вже згаданого ТОВ "Автоспецпром" за 3,92 млн грн.