У Львові вшанували полеглих на Сході України десантників

До 6-ї річниці трагедії, на території 80-ї окремої десантно-штурмової бригади вшанували пам’ять військовослужбовців, які загинули в бою біля Веселої Гори на Луганщині.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА, передає "Еспресо.Захід".

Нагадаємо, 5 вересня 2014 року сталась одна з найтрагічніших подій війни на Донбасі. У засідку проросійських сил біля сіл Весела Гора та Цвітні Піски на Луганщині потрапив підрозділ батальйону "Айдар", а за дві години – бійці 80-ї окремої аеромобільної бригади. Україна тоді втратила понад 40 своїх захисників. З них шестеро – родом зі Львівщини. Сьогодні військовослужбовці, побратими, громадськість та місцева влада вшанували полеглих Героїв.

Зокрема, тоді загинули: Андрій Атаманчук з Сокальщини, Степан Бродяк з Дрогобиччини, львів’янин Олексій Ващук, Іван Ісик з Дрогобича, Віктор Бражнюк з Бродівщини, Микола Федус з Жовківщини. Роман Симпович з Радехівського району зник безвісти. Його мати вірить, що син живий.

Присутні поклали квіти до Пам’ятника загиблим воїнам в російсько-українській війні. Опісля відбулась панахида. Новітніх героїв також пом'янули хвилиною мовчання.

Фото: Львівська ОДА

Нагадаємо, як ми повідомляли вчора, під Маріуполем загинув військовий зі Львівщини Тарас Кривчишак. Однією з офіційних версій є самогубство. Втім, рідні хлопця у це не вірять.