На Тернопільщині шестеро фіскалів хотіли обікрасти державу на мільйон гривень

СБУ підозрює посадовців фіскальної служби Тернопільщини у розтраті конфіскованого майна на понад мільйон гривень.

Про це повідомили у пресцентрі СБУ, передає "Еспресо.Захід".

За попередньою версією слідства, організував оборудку начальник управління фінансових розслідувань спільно з п’ятьма співробітниками, серед яких два начальники відділів. Усі вони входили до складу комісії з розпорядження конфіскованим майном.

Так, фіскали передали приватному товариству для утилізації 57 тонн етилового спирту та велику кількість алкогольних напоїв. За рішенням суду, спирт та алкоголь підлягали переробці та подальшій реалізації. Кошти від реалізації продуктів переробки мали надійти до державного бюджету.

За висновками експертів, вартість тільки етилового спирту, який чиновники віддали на утилізацію, становить понад 1 мільйон гривень.

Наразі шести посадовцям повідомили про підозру (за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 382 та ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України).

Нагадаємо, цього тижня у Тернополі спіймали податківця-хабарника. Податківець спільно з підлеглим керівником відділу вимагали $37 тисяч у місцевого бізнесмена. За цю суму чоловікові обіцяли перекваліфікувати на більш м’яку статтю кримінального провадження у справі про нібито несплату податків.