Лев Скоп вступив в "Європейську Солідарність"

Партійний квиток відомому художнику вручив експрезидент Петро Порошенко.

5 вересня п'ятий президент, лідер "Європейської Солідарності" Петро Порошенко під час свого візиту на Львівщину побував у Дрогобичі – "місті семи церков". Про це сам експрезидент відзвітував на своїй фейсбук-сторінці, передає "Еспресо.Захід".

У рамках візиту Петро Порошенко, зокрема, відвідав одну із найстаріших та найбільш цінних пам‘яток архітектури – церкву Святого Юра у Дрогобичі, яка входить до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

"Краса її самобутніх розписів, створених українськими митцями, вражає. Сама церква, як і її надзвичайні розписи, збереглися до сьогодні завдяки праці українського мистецтвознавця, художника-реставратора Левка Скопа", – зазначив Петро Порошенко.

Сьогодні ж експрезидент вручив партійний квиток Леву Скопу. "Пишаюся тим, що відсьогодні пан Левко є членом "Європейської Солідарності". Радий вручити йому партійний квиток", – додав він.

"Левко Андрійович звернувся до нашої обласної партійної організації "Європейської Солідарності" і прийняв патріотичне, відповідальне, державницьке рішення – приєднатися офіційно до нашої команди і стати членом партії "Європейська Солідарність", – наголосив Петро Порошенко під час вручення партійного квитка. Присутні привітали таке рішення оплесками.

"Я часто спілкувався із серйозними воїнами, вони всі підтримували Європейську солідарність. Я для себе визначився вже давно. І якось одному воїну сказав, що хочу долучитися до команди. Мені дуже приємно, що вручити партійний квиток приїхав сам Петро Порошенко. Це міг зробити будь-хто з моїх друзів, але для мене дуже поважно, що він це зробив власноруч", – зазначив у коментарі журналістці "Еспресо.Захід" Лев Скоп.

Фото з фейсбук-сторінки Лева Скопа

Лев Скоп – український мистецтвознавець, художник-реставратор, іконописець, учасник Євромайдану, поет, музикант, провідний працівник музею "Дрогобиччина" та багаторічний дослідник дрогобицької дерев'яної церкви Св. Юра. Живе у Дрогобичі, працює художником-реставратором у відділі дерев'яної архітектури музею "Дрогобиччина".