Зима близько: синевирських ведмедів почали готувати до сну

У Центрі реабілітації бурих ведмедів національного природного парку "Синевир" почали готуватись до зими

Про це йдеться у повідомленні Національний природний парк "Синевир", передає "Еспресо.Захід".

Усім ведмедям збільшили харчовий раціон на 25 відсотків, щоб вони нагуляли товстий шар жиру на зиму.

"Порівняно із весняною вагою, ведмідь повинен набрати ще 50 відсотків маси тіла. Деякі нагулюють аж 15-20-ти сантиметровий шар жиру. Тепер найкращий апетит у нашому центрі мають найбільші ссвавці - ведмеді Беня, Дюрій, Малиш", — розповів ветеринарний лікар Центру реабілітації бурих ведмедів Михайло Маслей.  

Як відзначають у НПП, з настанням осені у ведмедів фізіологічно збільшується потреба у їжі, появляється "ведмежий апетит". Тридцяти трьом мешканцям реабілітаційного центру почали видавати втричі більше різноманітних харчів: хліба, борошна, моркви, яблук, кавунів та інше.

Запас жиру під шкірою підтримує ведмедя кілька зимових місяців поки він спить. Оскільки мета реабілітаційного центру — повернути тваринам природні інстинкти, то його фахівці роблять все для того, щоб всі ведмеді на зиму влягалися спати.

Центр реабілітації бурих ведмедів у нацпарку "Синевир" відкрили у 2011 році. Зараз тут є 33 ведмеді. Вольєр реабілітаційного центру бурих ведмедів розташовано на ділянці лісу 12 га і є одним з найбільших за територією в Європі.