Журнал "Форбс" назвав Івано-Франківськ найкращим для бізнесу містом

Далі йдуть Вінниця, Львів, Київ, Тернопіль та Ужгород.

Про це йдеться у рейтингу "Найкращі українські міста для бізнесу", опублікованому в новому номері журналу Forbes Ukraine, інформує "Еспресо.Захід".

До першої десятки рейтингу увійшли Івано-Франківськ, Вінниця, Львів, Київ, Тернопіль, Ужгород, Дніпро, Хмельницький, Одеса та Харків. Що цікаво, крім столиці та Вінниці, яка була представлена за попередньої влади і Президентом, і прем’єром, серед лідерів переважно міста Західної України, замикають список Дніпро, Одеса та Харків.

Оцінювання проводили за 10 позиціями, першість у яких між собою розділили представники чільної п’ятірки:

Фото: Facebook Галини Гривнак

Першою про рейтинг повідомила на своїй фейсбук-сторінці фінансова керівниця НО "Теплий дім" у Івано-Франківську Галина Гривнак.

"Попри одне з найнезручніших транспортних сполучень і дуже посередню купівельну спроможність населення, гляньте який високий бал регіонального Doing business!!! Додаємо нашу любов до свого міста (сприйняття міста мешканцями), хорошу екологічну ситуацію і геть непогану прозорість міської влади – маємо перемогу!" - відзначила Галина Гривнак.

Цей успіх також відзначив мер Івано-Франківська Руслан Марцінків: "Оцінка за 10 різними критеріями у підсумку дала нам 720 балів. Найвищу оцінку ми отримали в галузі розвитку регіонального бізнесу – 88 балів. Також по 86 балів отримали за сприйняття міста мешканцями та за екологічну ситуацію, 85 - за міграційну привабливість".