За період карантину держава виплатила безробітним 7,5 мільярда гривень

З 12 березня 2020 року виплачено 7,5 мільярда гривень допомоги з безробіття. Зростання кількості зареєстрованих безробітних у центрах зайнятості зупинилося.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, передає "Еспресо.Захід". 

"Реєстрацію для безробітних було максимально спрощено. Наразі за максимально ліберального підходу кількість зареєстрованих у центрах зайнятості зупинилася", – ідеться в повідомленні.

Як зазначає міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко, щоб підприємства не звільняли людей, у країні запровадили програму так званого часткового безробіття, якою скористалося близько 240 суб’єктів.

"Таким чином нам вдалося зберегти робочі місця для 380 тис. працівників, які не пішли на біржу праці, а скористалися в пікові часи цією програмою", – додав він.

Додамо, що в Україні з 12 березня до 20 серпня статус безробітного отримали 431,8 тис. громадян, що на 67% більше, ніж за аналогічний період торік. Майже 3,1 млн українців або 17% від робочої сили на піку карантину знаходились у стані прихованого безробіття - зайнятість цих людей була зменшена або вони були відправлені у неоплачувану відпустку.