"Роботу! Зарплату!" Родини шахтарів, які страйкують під землею, приїхали до Львова

Страйк вуглекопів на шахті "Надія" триває вже тиждень.

Про це повідомляє голова профспілки гірників України Михайло Волинець, передає "Еспресо.Захід".

Дружини, колеги та родичі гірників під Львівською облдержадміністрацією вимагають повернути борги шахтарям. Вони всі прийшли сюди пішки від селища Куликів. Це 20 кілометрів від Львова.

Михайло Волинець пише: "Мені достеменно відомо, що ще вчора прем’єр-міністр був готовий сьогодні скликати позачергове засідання уряду, щоб врегулювати це питання. Не можу зрозуміти, що сталося впродовж ночі: чи хтось не підготував переконливих аргументів, чи документів для проведення позачергового засідання Кабміну, для вирішення проблеми. Складається враження, що коло замикається на профільному міністерстві. А зараз виконавча влада пропонує запустити це питання по довгому колу через внесення поправок до закону про зміни до бюджету 2020. Це затягування часу".

Нагадаємо, що раніше 47 гірників спустилися під землю на шахті. Зараз там перебуває 12 людей. Вони говорять, що протест триватиме доти, доки їм не виплатять грошей. Зарплату на підприємстві не виплачують із березня. Станом на 25 серпня борг перед гірниками сягнув 61,54 млн грн. Вчора на засіданні уряду Денис Шмигаль обіцяв розв’язати це питання.