На Закарпатті керівник локомотивного депо пропонував хабар есбеушнику

Чиновник пропонував співробітникові СБУ щомісячну плату за "кришування"нелегального бізнесу.

Про це повідомили в пресцентрі СБУ, – передає "Еспресо.Захід".

Фото: ssu.gov.ua

Оперативники Головного управління внутрішньої безпеки викрили одного з керівників локомотивного депо «Мукачево», яке входить до структури Укрзалізниці, на спробі передачі хабара співробітнику СБУ.

Правоохоронці отримали інформацію, що посадовець підшукує в обласному управлінні співробітника, який погодився б за грошову винагороду "кришувати" його нелегальний бізнес – контрабанду бурштину й тютюнових виробів, а також злив пального з локомотивів. У разі згоди чиновник пропонував $5 тисяч щомісяця. У межах розпочатого кримінального провадження залізничнику "підібрали" співробітника СБУ, який погодився на таку "зарплату".

Правоохоронці затримали керівника депо на заправці у Мукачевому, коли той передавав авансу – 2 тисячі доларів.

Тепер вирішують питання щодо повідомлення фігуранту про підозру за ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України та звернення до суду з клопотанням про обрання стосовно нього запобіжного заходу. Також до суду звернуться з клопотаннями про дозвіл на проведення обшуків за місцем проживання й у робочому кабінеті фігуранта.

Операцію проводили спільно зі слідчими ГУ Нацполіції в Закарпатській області під процесуальним керівництвом Військової прокуратури Ужгородського гарнізону та за сприяння УСБУ в Закарпатській області.