Хлопчика-богатиря з Тернополя сьогодні виписують із пологового

Дитина народилася з вагою… 5322 г!

Найцікавіше те, що малюк з'явився на світ природним шляхом.

"У його мами не було показань до кесарського розтину. Всіх інших дітей (а їх у жінки тепер п'ятеро) пацієнтка також народжувала самотужки", – розповіла в коментарі "Еспресо.Захід" завідувачка відділу неонатального догляду та лікування новонароджених КНП "Тернопільський обласний клінічний перинатальний центр "Мати і дитина" Тернопільської обласної ради Світлана Васьковець.

"Мама – тернополянка, 36 років. Її старші діти також "важковаговики". Двоє народилося з вагою 4000 г, двоє – з вагою 4050 г. Але наймолодший синочок побив родинний рекорд", – каже лікарка-неонатологиня, зазначивши, що діти з вагою понад 5000 г народжуються нечасто.

"Як правило, за рік маємо не більше двох таких випадків. Існує думка, що гіганти народжуються в жінок, які споживають велику кількість їжі під час вагітності: набирають вагу самі, відповідно, набирає вагу їхня дитина. Але вага при народженні понад 5000 г зазвичай зумовлена генетично", – пояснює Світлана Васьковець.

Обоє – і мама, і її "малюк" – почуваються добре. Пологи в жінки відбулися у понеділок, 31 серпня, а вже сьогодні, в четвер, 3 вересня, її з синочком виписують додому.