Прикордонники відправилися на навчання з міжнародними військами

Прикордонний спецпідрозділ "ШКВАЛ" представлятиме Держприкордонслужбу у навчаннях "Rapid Trident". Уже вдруге військові обмінюватимуться досвідом з міжнародними військами впродовж двох тижнів.

Про це повідомляє пресслужба Західного регіонального управління Держприкордонслужби України – Західного регіону, передає "Еспресо.Захід".

Спецпризначенці прикордонної комендатури швидкого реагування Кінологічного навчального центру відправилися для участі в міжнародних командно-штабних навчаннях "Rapid Trident – 2020". Перед початком навчань учасники пройдуть двотижневий карантин.

"Під час навчань бійці "ШКВАЛу" тренуватимуться з іноземними колегами протидіяти тероризму та зможуть поділитися власним досвідом проведення воєнних операцій, набутим під час участі в антитерористичній операції. Разом з бійцями "ШКВАЛу" тренуватиметься чотирилапа напарниця Багіра, яка навчена на пошук зброї та вибухових речовин. Вона допомагатиме спецпризначенцям виконувати завдання, передбачені навчаннями", – повідомляють прикордонники.

Окрім Збройних сил України та США, учасниками "Rapid Trident – 2020" будуть військовослужбовці з Німеччини, Данії, Румунії, Литви, Польщі, Канади і Великої Британії.

Нагадаємо, "Rapid trident – 2020" ("Швидкий тризуб") – військові навчання на території України в рамках програми "Партнерство заради миру" за участю військовослужбовців країн НАТО, які проводяться з 2006 року. Навчання проходитимуть  у Міжнародному центрі Миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного. "Rapid trident" розпочнеться у другій половині вересня і триватиме два тижні.

Фото: пресслужба Держприкордонслужби.